Dette investerer danskerne i, i 2023

Selv om vi har en form for finanskrise lige nu, så er investeringer stadigvæk meget populære blandt danskerne. Dette gælder specielt de unge, som virkelig kom i gang med investeringer under den forrige krise vi var igennem – nemlig corona-krisen.

I 2023 ser det ud til, at de danske investorer vil have fokus på nye og grønne investeringer. Dette er en direkte reaktion på den voksende globale bekymring omkring klimaforandringer. Investorerne har opdaget, at det ikke længere er nok at kun investere i ”gamle” aktiver som f.eks. aktier eller fast ejendom. Derfor er de begyndt at se på investeringer som f.eks. havvindmøller, biobrændsel, klimavenlig byggeri, solenergi, bioteknologi og grønne infrastrukturprojekter.

Investorerne ønsker at støtte virksomheder, der producerer nye produkter og teknologier, der er grønnere og mere bæredygtige. Derfor har de været ivrige efter aktivt at investere i virksomheder, der arbejder med grøn teknologi, kunstig intelligens og alternative energikilder.

Derudover investerer en del også i fysiske metaller, såsom guld og sølv, da dette ofte anses som et stabilt aktiv at investere i. Spørgsmålet hvorvidt det er stabilt eller ej, skal man selv afgøre. Mange mener, at det er det man bør investere i på lang sigt, mens andre mener, at man kun bør have lidt af sin portfølje investeret i det. Der findes ikke så mange danske hjemmesider om investeringer i ædelmetaller, og derfor kan vi nævne https://metals.dk/, hvor der er en masse god information om emnet. Skal du derfor til at investere i ædelmetaller, så tjek det ovenstående link ud.

Uanset hvad investorerne vælger at investere i, er det tydeligt, at mange danskere kigger efter langsigtede investeringer, der er bæredygtige og hjælper med at skabe vækst. Den politiske agenda er også, at man bør fokusere mere på bæredygtige projekter, så derfor følger den almindelige dansker også med “på moden”.

Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at se ud om 10-15 år. Er du interesseret i ovenstående emner, så kan du måske være interesseret i at læse mere om dem på denne blog om investeringer og erhvervslivet.